dilluns, 31 d’octubre del 2016

Halloween

HALLOWEEN AL COLE

Avui Mireya ens ha portat una carabassa de Halloween, i ens ha explicat quins utensilis son necessaris per fer-la i cóm és el procés d'elaboració. Sempre has d'estar acompanyat d'un adult, ja que la carabassa té la carn molt dura i hi ha que fer algo de força per buidar-la.



També hem fet uns ratpenats per decorar la nostra habitació. Es molt sencill, només cal un cd gastat i cartolina negra..... el resultat podeu vore que xulo queda.









Pero amb tota aquesta festa no podem oblidar les nostres tradicions, així que a Cultura Valenciana hem parlat de la tradició a la Comunitat Valenciana de la festa de Tots Sants. I hem descobert que a Concentaina (Alacant) es cel.lebra la Fira de Tots Sants de tal manera que ha rebut el títol de Festa d'Interés Nacional, des de 2012.


Per últim hem treballat la recepta dels PANELLETS, tìpics d'aquesta festa. Vos envie la recepta, per ser molt sencilla de fer, i si vos animeu a fer-la, podeu portar una mostra a l'aula. Segur que gaudirem probant aquest típic postre de la nostra tradició.

RECEPTA DELS PANELLETS:

Els panellets són, junt amb les castanyes, els moniatos o el vi dolç (típicament moscatell o mistela) les postres típiques del dia de Tots Sants a València, Catalunya i les Balears.
Sobre la base d'ametla crua mòlta, sucre i ou (massapà) es fan uns panets xicotets i redonets (panellets) que es completen amb varietat d'ingredients. El panellet més típic i que mai no pot faltar, és el que està arrebossat de pinyons, però les varietats són quasi infinites (coco, xocolate, taronja, café, codony, etc.).
Es tracta d'una recepta molt senzilla d'elaborar, per la qual cosa és ideal per als més inexperts en la cuina o inclús una bona manera d'introduir els més xicotets de la casa en el món de la rebosteria.
Ingredients:
500 g d'ametles crues mòltes
400 g de sucre
3 ous
Pinyons
Elaboració del massapà: es mescla l'ametla mòlta amb el sucre i les tres clares dels ous a punt de neu fins que quede tot ben lligat. Es fan les boletes amb la massa resultant i es precalfa el forn a 210ºC. 
Varietat de pinyons: en un bol es mesclen els pinyons amb els rovells d'ou i s'arrebossen els panellets sobre esta mescla.
Es cobrix la safata del forn amb paper vegetal o Silpat i es col·loquen els panellets per tal de posar-los al forn (precalfat a 180º) fins que estiguen daurats (entre 5 i 10 minuts).
Una vegada enfornats, es deixen reposar perquè es gelen i ja estan preparats per a servir.

5 comentaris: